Welkom/welcome

Leuk dat je even langskomt. Ik schrijf hier voornamelijk over mijn quilts en wat daarmee samenhangt.
Thanks for stopping by. I write mainly about my quilts and other quilty stuff.
For my non-Dutch readers: please use the "translate this page" option.

July 30, 2009

Weer een stukje verder

De eerste rand zit er aan. Een smalle zwarte rand.

Daarna 100 flying geese gemaakt voor de volgende rand. Ik heb ze niet allemaal nodig, maar het is altijd handig om er wat meer te hebben voor het geval dat er iets mis gaat.
Eigenlijk heb ik die flying geese het eerst gemaakt, want daarna moet je uitrekenen hoe breed de rand moet worden die er eerst aan wordt gezet. Ik vind dat een heel gepuzzel. Er is wel een formule voor en die gebruik ik ook wel, maar je moet ook goed meten. En als je 3x meet en elke keer een ander getal krijgt wordt het lastig. ;-)

Maar het is gelukt en dit is hem:

July 15, 2009

Old Tobacco Road

De top is klaar. Nou ja, het middenstuk dan. Ik moet wel nog alle kanten bijsnijden, maar het middenstuk is klaar.


Na het bijsnijden ziet hij er zo uit:
I've put all the rows together. Only need to trim the edges.
The pictures show before and after trimming.

July 4, 2009

Quilt af.

Mijn "troost" quilt is af.
De blokken van deze quilt zijn gemaakt door leden van de Quiltkletsers, een on line quiltbee waar ik lid van ben. Het is de gewoonte om voor leden die ziek zijn of een moeilijke periode doormaken een quiltblok te maken. Je kunt er alleen je naam opzetten of een wens of andere positieve gedachte erop zetten als steun in een moeilijke periode.

Eind 2008 toen ik een tijd in Nieuw Zeeland verbleef bij mijn zoon die erg ziek was kreeg ik ook post: leuke/lieve kaarten met goede wensen en een quiltblok ingesloten.
Het deed me heel erg veel goed om te weten dat er mensen zijn die met me meeleefden en aan mij dachten in deze moeilijke periode.
Die blokken zijn weer met me mee terug gegaan naar Nederland waar ik ze verwerkt heb tot een quilt, die heel speciaal is voor mij.En hier een close-up:July 3, 2009

Nieuw mystery

Ik kan het niet laten, doe toch mee met Christmas Lights, het nieuwe mysterie van Bonnie Hunter. Het staat niet op Quiltville, maar het is in Quiltmaker gepubliceerd in drie delen.
Het eerste deel is een paar weken geleden al uitgekomen en ik besloot meteen om niet mee te doen en eerst maar een paar WIPS/UFO's af te maken.
Maar, het begon op een gegeven moment toch te kriebelen. En drie delen die om de twee maanden uit zouden komen, dat moet toch te doen zijn tussen de WIPS en UFO's door.
Ik heb het tijdschrift wel niet, maar ik ben lid van Quiltvillechat en de aanwijzingen staan daar ook, speciaal voor de buitenlanders die het tijdschrift niet kunnen krijgen.

Stap 1 is nu af. Gelukkig niet zulke kleine stukjes deze keer.

Nu maar wachten op stap 2.