Welkom/welcome

Leuk dat je even langskomt. Ik schrijf hier voornamelijk over mijn quilts en wat daarmee samenhangt.
Thanks for stopping by. I write mainly about my quilts and other quilty stuff.
For my non-Dutch readers: please use the "translate this page" option.

July 24, 2010

Zomer quiltje.

De zomer is allang begonnen, maar ik  moest nog een zomer quiltje voor mijn jongste zoon maken. Dat moest even wachten omdat ik eerst de zwart/witte quilt af moest hebben. Die was voor een verjaardag en die moest dus eerst af.
Maar direct daarna ben ik met zomerquiltje begonnen.
Je kunt op allerlei manieren de zomer uitbeelden: strand, bos, water, maar ik heb het gedaan met zomerfruit:  watermeloen!! erg goed om je dorst te lessen op een hete zomerdag.
Ik vind hem erg leuk en (wat belangrijker is) mijn zoon vind hem ook erg leuk.

Kijk maar wat het geworden is: 

  zomerquiltje voor Renzo af
 
Summer had started some time ago and I still had to make my youngest son a summer quilt. I had to finish the black&white quilt first as that was a birthday present. But the moment it was finished I started this little summer wall hanging. Watermelon,  perfect for quenching your thirst on a hot summerday!
I like it a lot and (more important) my son likes it a lot too!  :-)

July 23, 2010

Zwart/wit met een tikkie rood is af.

Mijn zwart/witte quilt is af! Over het maken had ik hier geblogged.
Hij was al een tijdje af, maar ik kon er nog niet over vertellen omdat hij bestemd was als verjaardagskado en de persoon in kwestie mijn blog kent. Geen idee of ze het ook leest, maar het is altijd mogelijk.

Maar de verjaardag is geweest, de quilt is opgestuurd  en hierbij een foto van de affe quilt, die nu nu Carpe Diem (pluk de dag) heet.

zwart-wit kleur af (1)
Ik heb hem gemaakt voor  mijn zusje. Ik heb heel wat quilts gemaakt die ik heb weggegeven, maar tot nu toe had ik voor haar nog niets gemaakt.


A finish.
I finished the black & white with a touch of color a few weeks ago.  I could not show the quilt as  it was meant to be a birthday present for my (little) sister and she knows about my blog. Don’t know if she reads it, but I could not take the chance. I did blog about the pattern  here.

July 16, 2010

Van UFO naar Affo.

Ik was van plan dit jaar eens de lijst van onafgemaakte quilts wat korter te maken, dus wat projekten af maken. Het is makkelijker en soms leuker om iets nieuws te beginnen, maar als je altijd nieuwe dingen begint komt er nooit iets. Vandaar dingen afmaken.
En toen was het ineens juni en ik realiseerde me dat het jaar al weer half om was en ik was nog steeds niet aan de UFO/WIP lijst begonnen.

Toen de zwart/witte quilt af was heb ik maar de koe bij de horens gevat en ben wat dingen gaan afmaken.

Gecko
gecko af
Dit is de eerste, een klein quiltje (12”) gemaakt omdat ik die gecko zo leuk vond. Het patroon kun je hier vinden.

Big blooms
big blooms
Deze grote bloemen heb ik vorig jaar ergens online een grote quilt mee gezien en het leek me wel een leuk patroon om even snel een quiltje voor aan de muur mee te maken. Was ook leuk en snel klaar, maar ja het moest nog gequilt worden.  :-)  en dus bleef het een tijdje liggen.

Frolicking Frogs
  frolicking frogs 
Dit quiltje heb ik (5 jaar geleden) tijdens een kursus “Cutting curves pieces from straight pieces” in Providence, RI, USA gemaakt. Ik daar werkte toen als nanny en had overdag (als de kinderen naar school waren) wel wat tijd om iets voor mijzelf te doen.
De top was klaar en toen ik weer terug was in Nederland heeft hij een tijd gedubbeld en wel in de kast gelegen. Voornamelijk omdat ik toen nog dacht dat ik FMQ noooooit  zou leren  LOL. Ondertussen weet ik wel beter en ik heb hem eindelijk afgemaakt.
Zo, die dingen zijn alvast van mijn lijst, nu de volgende (maar dat wordt wel na de zomer) :-)

July 14, 2010

Pennsylvania Dutch BOM blok 9

Dit is blok  9: Grandmother’s cross. Leuk blok  om te maken.

Het schiet al aardig op met deze BOM.  Nog drie blokken en dan zijn we het jaar rond.

block 9a

This is block 9: Grandmother’s cross, not too difficult to make.
Three more blocks to go ….

July 2, 2010

Blok van de maand

Ik heb de volgende blokken gemaakt:
blok voorMac
Blok voor Mac
blok voor Jannie
Blok voor Jannie
blokjuni-Marion 
Blok voor Marion

 P1010520

Blok voor Nelly


Deze blokken heb ik gekregen/These are the blocks I received:

ontvangen blokken