Welkom/welcome

Leuk dat je even langskomt. Ik schrijf hier voornamelijk over mijn quilts en wat daarmee samenhangt.
Thanks for stopping by. I write mainly about my quilts and other quilty stuff.
For my non-Dutch readers: please use the "translate this page" option.

February 21, 2013

Holy Toledo is a top

De blokken waren al allemaal klaar, dus je denkt dat het een piece of cake is om die aan elkaar te naaien en daarna de rijen aan elkaar tot een top.  Meestal is dat zo, maar deze keer zat Murphy mij dwars.  Je kent toch wel de wet van Murphy: alles wat mis kan gaan gaat ook mis  (Anything that can go wrong will go wrong).
Nadat de blokken tot rijen aan elkaar had genaaid, ging ik die rijen aan elkaar naaien tot grotere lappen. Toern ik twee van die grote lappen aan elkaar wilde naaien viel mij iets op. Het zag er wat vreemd uit.  Het duurde even voor ik door had wat er mis was: ergens waren er een aantal blokken verkeerd om genaaid. Vraag mij niet hoe het kan, ik controleer altijd zorgvuldig. Natuurlijk zijn het nooit de blokken aan de kant, maar altijd ergens in het midden.
OK, los halen die handel en corrigeren. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna ging er weer iets mis en kon ik weer dingen gaan uithalen en rijen omdraaien.  Uiteindelijk kreeg ik een iets andere layout dan mijn bedoeling was. Nou ja, dat moet dan maar.

Daarna kon ik de binnenborder er aan naaien en de blokken voor de rand. Dat liep gelukkig gesmeerd en zonder verdere problemen.

En nu is de top klaar, kijk maar:
flimsy1
Ik vind hem erg leuk! Nu nog een achterkant maken en dan kan hij gequilt worden.

February 16, 2013

3x6 bee

Het nieuwe kwartaal is begonnen met het uitzoeken van een leuk blok om te maken voor mijn bee-leden.
Soms duurt het een tijd voor ik een leuk blok gevonden heb. Er zijn zoveel mogelijkheden. Maar het moet een niet te moeilijk blok zijn en één die makkelijk op maat te snijden is zonder dat er ergens punten zijn die afgesneden kunnen worden.  Smile
Meestal zoek ik een blok in EQ7, genoeg blokken te vinden.
Deze keer heb ik gezocht in Quiltmaker’s 100 blocks. Daar zijn er inmiddels  6 van verschenen ook in digitaal formaat, wat wel zo handig is.
In nr. 3 vond ik een leuk blok: nr. 278 Illusion.
Dit zijn de 6 blokken die ik gemaakt heb:
3x6bee qrt.1-2013, hive H
Inmiddels zijn er ook blokken naar mij onder weg, heb ik gehoord.

February 7, 2013

Easy Street is a top!

Na heel wat denkwerk over de layout ben ik er uit.
De oorspronkelijke layout is on point.  De afmetingen zijn dan  96x96” ( 240x240) inclusief borders. Dat is voor mijn bed te klein. Niet dat mijn bed nu zo groot is, maar er zit geen footboard aan en dan vind ik het mooier als de quilt er mooi overheen hangt.
Een extra rij blokken kan in dit geval niet, de blokken zijn 15” en dan wordt het geheel veel te groot.
layout1
De tweede mogelijkheid is de blokken recht aan elkaar te naaien, Dan moet ik wel een aantal B-blokken extra naaien, want de setting triangles kan ik dan niet gebruiken (eventueel wel voor de achterkant).
Deze layout ziet er zo uit:
possible layout1
Daar heb wel een paar nachtjes over moeten slapen. Aan de ene kant wilde ik de oorspronkelijke layout, aan de andere kant wil ik ook een quilt die goed van grootte is.

Maar ik ben er uit. Ik heb voor de tweede layout gekozen.
Daarna nog een stof gekozen voor de borders. Ook een probleem. Ik wilde graag groen gebruiken, het soort groen dat ook in de quilt zit, maar daar had ik niet meer genoeg van en nieuwe stof kopen was geen optie.
Toen heb ik gekozen voor aqua, een kleur die er ook in zit.

Dit is het resultaat, een affe top:
top done4_60kb